Skip to main content

Wat is Beeldende Therapie?

Beeldende therapie is een 'doe' therapie: je gaat zelf aan de slag met verf, klei, potloden of steen. De materialen waarmee je werkt, de ervaringen die je krijgt en de manier waarop je hiermee omgaat laten een stukje van jezelf zien. Juist omdat niet het praten maar het zelf ervaren op de voorgrond staat krijg je vaak snel zicht op wat je bezig houdt.

Want ieder mens is uniek, en ieder mens uit zich ook precies zoals hij zelf is. Ook in het beeldend werken. In een concreet werkstuk zie je letterlijk voor je wat jou bezig houdt op dit moment en hoe dit jou laat voelen. Aan de hand van jouw beeldend werk wordt gepraat hierover. Samen werken we eraan je voelen, denken en handelen op één lijn te krijgen. Eerst in het beeld, vervolgens in het dagelijkse leven.

Voor wie is Beeldende Therapie geschikt?

Beeldende therapie is geschikt voor alle leeftijden en kan individueel, in groepen en met gezinnen worden gegeven. Het is een behandelmethode voor mensen met psychosociale en/of psychiatrische stoornissen, en wordt gegeven bij onder meer:

 • Depressie
 • Burn-out
 • Angst
 • Stress
 • Trauma (PTSS)
 • Rouw
 • Eetstoornissen
 • Faalangst
 • Hechtingsproblematiek
 • Autisme
 • ADHD

Hoe gaat Beeldende Therapie in z'n werk?

Het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. Het is belangrijk om te weten of wij een 'klik' hebben, omdat het de kans van slagen van de therapie voor een aanzienlijk deel bepaalt.

Tijdens het intakegesprek brengen we jouw hulpvraag in kaart. We stellen samen doelen op die je wilt bereiken met de beeldende therapie. Aan de hand van dit gesprek schrijf ik een behandelplan waarin dit duidelijk staat beschreven.

De therapie begint met een observatieperiode van 3 sessies. Tijdens deze sessies worden jouw hulpvraag, de gestelde doelen en mijn werkwijze aangescherpt. Na deze 3 sessies volgt een evaluatiesessie waarin we het verloop van de therapie bespreken en vorderingen inzichtelijk maken.

Als blijkt dat verdere therapie gewenst en geïndiceerd is schrijf ik een aangescherpt behandelplan. We maken we een inschatting hoeveel sessie nodig zijn om je doelen te bereiken.
Na elke 5 therapiesessies vindt een (tussen)evaluatie plaats. Zo blijft voor jou inzichtelijk waar we mee bezig zijn en heb jij controle over jouw eigen therapieproces.

Na het afronden van de therapie volgt na 4 weken een follow-up telefonisch gesprek om te bespreken hoe het dan met je gaat.

Tarieven

AANBOD DUUR KOSTEN
kennismakingsgesprek 60 min. gratis en vrijblijvend
Startpakket: intakegesprek + 3 observatiesessies + evaluatiesessie 5 x 60 min. 250 euro
behandelsessie 90 min. 65 euro
evaluatiesessie 60 min. 40 euro
telefonische follow-up 15 min. 10 euro

Je bent welkom in mijn praktijkruimte maar ik kom ook graag bij je thuis als dat beter bij jou past.

Voor Beeldende Therapie is geen verwijsbrief van huisarts of specialist nodig.