Skip to main content

Workshops

Vormtekenen

Oervormen, de lemniscaat, keltisch vlechtwerk, geometrische patronen. Tijdens deze workshop leer je de vormen maken, en ook de kracht van herhaling, concentratie en vormkracht ervaren. Voor therapeuten en coaches is het een leerzame workshop om deze krachtige werkvorm in te zetten in de eigen praktijk. Voor ouders is het een fijne manier om je kind in de eigen kracht te zetten - en dat geldt ook voor jou persoonlijk! We leren verschillende vormtekeningen van eenvoudig tot uitdagend, de achtergrond en vooral het ervaren door het zelf te doen. Welkom!
De workshop is ingepland op zaterdag 10 juni, 10-12 uur in Assen.
Gelieve vooraf je aan te melden: stuur mij een bericht.

Intuitieve Dans / Geboortedans

Volg met aandacht je lijf in de bewegingen die het maakt. In een uur begeleid ik je langs je hele lijf en vind je je eigen dans. Je maakt werkelijk contact met jezelf. Als je zwanger bent ervaar je een diepe connectie en hechting met je kindje. Vrouwen en mannen ontmoeten hun innerlijk kind. Beweeg jezelf vrij van ongemak in lijf en gevoel en hoofd. Uniek is dat in deze workshop het tweede uur het verbeelden van je ervaringen centraal staat. Met het creatief uit maak je het zichtbaar, geef je het een plek, waardoor je werkelijk door kan. Deze workshop geeft je ruimte voor iets nieuws!
Voor zwangeren: kijk voor meer informatie op www.geboortedans.nl
Bij voldoende aanmeldingen wordt deze workshop ingepland maar kan naar wens ook individueel worden gevolgd. Stuur vrijblijvend een bericht voor meer informatie en aanmelden. Welkom!

Intuitief Tekenen

Tijd voor jezelf! Intuïtief tekenen is het uitbeelden van wat er in je opkomt aan beelden, vormen en kleuren op papier met potlood of krijt. In alle rust richt je de aandacht naar binnen. Met beweging, meditatie of muziek kom bij een sensatie van het lijf, een emotie of een gedachte - groot of klein, dat maakt niet uit: het is even belangrijk. Je wordt je gewaar van wat er in jou omgaat: dat wat op dit moment jouw aandacht vraagt. Dit beeld je uit in vormen, kleuren en vlakken. Het bespreken van wat je wilt delen leidt tot diepere inzichten omdat het beeld authentiek is: het komt uit jezelf waardoor jou (heling)proces een zetje krijgt.
We werken in een kleine groep zodat je ononderbroken aandacht en begeleiding op een manier die bij jou aansluit krijgt. Je kunt deze workshop ook individueel volgen.

'Heb nog regelmatig terug gedacht aan de tekensessie bij jou, het was een soort druppel zeg maar die de emmer liet overlopen. Daarna kon ik de stap nemen, de sessie betekende echt een keerpunt voor mij. Nogmaals dank!' - Chantal

Stuur vrijblijvend een bericht voor meer informatie en aanmelden. Welkom!

Trauma en kunst: de neurobiologie van spanning en stress, waarom praten vaak niet helpt en beeldende therapie wel. 

Wat gebeurt er in je hoofd en lijf tijdens spanning, stress en een traumatische ervaring? Wat zijn de effecten op lange termijn? Denk hierbij aan de veel voorkomende en vaak onbewuste triggers die bepalen hoe je je voelt, welke keuzes je maakt en je gedrag. Die kunnen vreemd voor je aanvoelen. Lichamelijke ongemakken zijn moeilijk te plaatsen. Lichaamsgerichte behandeling en het kunstzinnig verwerken van je ervaringen blijken naar de nieuwste wetenschappelijke inzichten (Bessel van der Kolk, Mark Wolynn, Gabor Mathé, Johanne Hamel) effectiever dan (alleen) praat therapie. Benieuwd waarom dat zo is? Deze workshop bestaat uit een lezing en een korte kunstzinnige opdracht. Er is de mogelijkheid tot het delen van ervaringen.

De workshop is ingepland op zaterdag 24 juni, 10-12 uur in Assen. Bij voldoende aanmeldingen gaat de workshop door. Stuur vrijblijvend een bericht voor meer informatie en aanmelden. Welkom!

Nieuwsbrief

Vind je het leuk om op de hoogte gehouden te worden van workshops, lezingen en andere activiteiten? Schrijf je in voor de nieuwsbrief! Stuur een mail.

Nieuwsbrief mei 2023

Agenda 2023

24 november 2023
Lezing: Trauma en hechting
Bij Home Start Assen

18 oktober 2023
Workshop: Beeldende therapie
Verwenmiddag in het WZA voor mensen die leven met kanker. Georganiseerd door het Hamelhuys en MamaCare.

28 september 2023
Lezing: Trauma

Bij Home Start in Assen.

13 september 2023
Workshop: Intuitieve Dans

In Groningen bij het Hamelhuys, centrum voor leven met en na kanker, geef ik op woensdag 7 juni van 10:30 - 11:30 uur.

10 juni 2023
Workshop: Vormtekenen

Op de praktijk in Assen, Lauwers 6.7 juni 2023
Bekijk de poster!

20 mei 2023
Workshop: Intuitieve Dans & Tekenen

In Groningen bij Me-Ja, centrum zwangerschap psyche, zaterdag 20 mei van 10:30 - 12 uur. Bekijk de poster!

17 mei 2023
Workshop: Intuïtief Tekenen

In Appingedam bij Marichi shop, op woensdag avond 17 mei van 19 - 21 uur. Aanmelden: info@marichi-shop.nl


22 april 2023
Lezing: Helen van trauma door kunst.

Plaats: Oostersingel 23, Assen. Opvolgende data: 13 mei / 24 juni 2023. Tijd: 10:30 - 12 uur. Kosten: 15 euro. Klik hier voor aanmelden.

17 april 2023
Workshop: Tekenen

Bij Wender vrouwenopvang Groningen. Terwijl met mijn moeder Jannie Huisman van Voetvertier, praktijk voor voetreflexologie, moeders masseert, teken ik met de vrouwen voor ontspanning en contact.

29 maart 2023
Workshop: Intuïtief Tekenen

Op woensdag 29 maart om 19 uur bij Marichi shop in Appingedam. Aanmelden: info@marichi-shop.nl

19 maart 2023
Dag workshop: Labyrint - van ervaring naar expressie

Op zondag 19 maart 2023 verzorg ik deze workshop samen met Maroesja Veken en Simon Olbertijn in Bourtange. Kijk voor meer info op www.labyrintwerkplaats.nl Bekijk hier de poster!

22 februari 2023
workshop: Tekenen

Bij Wender vrouwenopvang Groningen. Terwijl met mijn moeder Jannie Huisman van Voetvertier, praktijk voor voetreflexologie, moeders masseert, teken ik met de vrouwen voor ontspanning en contact.

30 januari 2023
Workshop: Tekenen

Samen met mijn moeder, bij Wender vrouwenopvang Groningen. Terwijl met mijn moeder Jannie Huisman van Voetvertier, praktijk voor voetreflexologie, moeders masseert, teken en dans ik met hun kindjes. Dans, speel en verwonder!