Skip to main content

Tarieven

AANBOD DUUR KOSTEN
kennismakingsgesprek 30 min. gratis
individuele beeldende therapie sessie 90 min. 45 euro
workshop 120 min. 15 euro
  • Er is geen wachtlijst.
  • Voor beeldende therapie heb je geen verwijsbrief van huisarts of specialist nodig.
  • Tarief naar draagkracht is mogelijk, vraag gerust naar de mogelijkheden.

Vergoedingen

Mogelijkheden tot vergoeding zijn er in de volgende gevallen.

Kom je naar therapie door een werkgerelateerde situatie? Werkdruk, te veel of te weinig, maar ook pesten, negeren of denigreren zijn veel voorkomende ervaren problemen op de werkvloer. Je werkgever is verplicht om beleid te voeren om de psychosociale arbeidsbelasting te voorkomen of beperken.

Heb je een uitkering? Via het UWV kun je voor een vergoeding in aanmerking komen. Dit valt onder ‘reïntegratie therapie’.

Heb je een minimum inkomen? Je kunt dan een aanvraag doen bij de bijstand (met name als de therapie de kans op betaald werk vergroot). Je hebt hiervoor een medische verklaring van de huisarts nodig.

Vergoed jouw verzekering sowieso geen vaktherapie, is je hulpvraag niet werkgerelateerd en verdien je teveel om de gemeente om vergoeding te vragen? Dan kun je de zorgkosten als bijzondere ziektekosten terug vragen bij de belastingdienst.

Vergoeding door een zorgverzekeraar is voor beeldende therapie soms gedeeltelijk mogelijk: áls je aanvullend bent bij de júiste verzekeraar. Omdat iedereen recht heeft op laagdrempelige, betaalbare zorg met tijd een aandacht voor jou rekent De Witte Berk één vast laag tarief, zonder administratieve rompslomp met je zorgverzekeraar. Daarbij is de regeldruk voor mij als zorgverlener ondoenlijk hoog. Tenslotte moet je, om jouw kosten van een aanvullende verzekering eruit te hebben, méér dan 10 sessies beeldende therapie afnemen. Het gemiddelde aantal therapie behandelingen is minder. Als de bovenstaande mogelijkheden tot vergoeding voor jou niet mogelijk zijn is zelf betalen meestal voordeliger.

Algemene voorwaarden

Vragen of zorgen worden met de hoogst mogelijke prioriteit behandeld. In de algemene voorwaarden en privacy verklaring kun je lezen welke afspraken we maken voor de behandeling begint. De Witte Berk valt onder Nijhuisman.

Klachtenregeling

Sinds 2016 is het voor zorgverleners wettelijk verplicht, in het kader van de Wkkgz, te melden bij de overheid en zich te verzekeren. In het geval we er bij een klacht samen niet uitkomen kunt u zich anoniem melden bij de geschillencommissie.